|
Pecha Kucha Nights

Pecha Kucha Night je živá prezentácia architektov, grafických dizajnérov, dizajnérov, výtvarných umelcov a teoretikov architektúry, dizajnu a výtvarného umenia. 

Pecha Kucha (čítaj peča-kuča) je výraz z japončiny, ktorým sa označuje zvuk vznikajúci pri konverzácii. Ním pomenovali architekti Astrid Klein a Mark Dytham pevný formát, ktorý vymysleli v Tokyu v roku 2003. Pecha Kucha Night sa z Tokia do dnešných dní rozšírila už do 230 metropol po celom svete. Princíp je jednoduchý. Každý z aktérov premietne dvadsať obrázkov. Na projekčnom plátne ostávajú iba 20 sekúnd a tento čas je vyhradený pre komentár. Tento projekt vo svete môžete sledovať na medzinárodnom webe www.pecha-kucha.org.

 

SK Pecha Kucha night prebieha štandardne v troch mestách, v Bratislave, v Žiline a v Košiciach.V sobotu 26. septembra od 19:00 sa milovníkom umenia predstavia ďalší z radov architektov, dizajnérov a výtvarníkov. Tentokrát sa však Pecha Kucha Night nebude konať v Hoteli Kyjev, ale na čerstvom vzduchu v amfiteátri v areáli Ekoiuventy na Búdkovej ceste 2, ako súčasť prvého bratislavského Dizajnvíkendu.

Viac  info: www.pechakucha.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára